homepage

INTRODUCTIE AANBIEDING: nu maar €29

Voor iedereen die altijd al heeft willen leren haken

Heb je altijd al willen haken? Zie jij op social media ook steeds van die leuke gehaakte knuffels, kussens, truitjes en tassen voorbijkomen en wil jij dat ook zelf maken? Heb je het al eerder geprobeerd, maar wilde het maar niet lukken? We nemen je stap-voor-stap mee zodat jij straks ook kunt haken!

Haken is een heerlijke hobby!

Ontspannen

Ben je ook hele dagen druk? Haken is een heerlijk ontspannend moment voor jezelf! Je kunt lekker je gedachten verzetten terwijl je ondertussen de mooiste dingen maakt.

Creatief

Haken wakkert de creativiteit aan. In het begin zal je precies het patroon volgen, maar als je langer haakt kan je ook gaan experimenteren met verschillende garens, kleuren en vormen.

Gezellig

Samen haken geeft verbinding en schept een band. Kijk bijvoorbeeld maar eens in onze Facebook-groep. Hakers bewonderen elkaars creaties en helpen elkaar als er vragen zijn.

Ontdek hoe leuk het is om te haken. Je leert in deze cursus de basissteken en technieken. Eerst ga je aan de slag met het haken van proeflapjes en is het vooral veel oefenen om alle steken te leren. Zodra je het haken een beetje onder de knie krijgt, ga je beginnen met het haken van de Malaga Tas. Alles wordt stap-voor-stap uitgelegd en zo leer je steeds meer. Aan het einde van de cursus heb je die prachtige tas gehaakt en ben je er klaar voor om vol vertrouwen met andere haakprojecten aan de slag te gaan!

“Ik ben Marieke en ik ga je leren hoe je moet haken. Als je klaar bent heb je deze prachtige Malaga Tas gehaakt! Bekijk mijn video voor alle informatie.”

Dit krijg je bij onze online cursus

 • Je leert van een van de beste haaksters van Nederland: Marieke Liefting
 • Met het haakpakket heb je alles wat je nodig hebt om te starten
 • Zeven modules met in totaal veertien lessen, in de online omgeving zie je precies waar je bent gebleven
 • Alle lessen kun je op jouw eigen tempo bekijken, pauzeren, terugspoelen en nogmaals doorlopen
 • Meer dan drie uur video met instructies, tips en uitleg over het haakpatroon
 • Volg de cursus op je telefoon, tablet of computer
 • Alles wat je moet weten over haaktechnieken, patronen, garen & accessoires
 • Zes maanden toegang tot de cursus, je hebt dus alle tijd om rustig te oefenen en te leren
 • Stel je vragen aan Marieke als je ergens niet uit komt of als je meer wil weten over een onderwerp
 • Aan het eind van de cursus heb je een prachtige tas gehaakt: jouw eerste haakproject is klaar!

EN ALS IK DE CURSUS GEDAAN HEB?

Dit kun je na de cursus

 • Je kunt alle basissteken zelf haken
 • Je kan een haakpatroon lezen en weet je waar je op moet letten
 • Je weet het verschil tussen verschillende garens en haaknaalden
 • Je kan vol vertrouwen zelf met een ander haakpatroon aan de slag
 • Je kan eenvoudige haakpatronen haken en hebt zo altijd leuke cadeautjes in huis
 • Je ervaart meer rust in je lijf en hoofd door deze nieuwe fijne hobby

Kies het haakpakket bij jouw cursus

Met het haakpakket voor de Malaga Tas begin je op de beste manier aan jouw haakcursus. Alles wat je nodig hebt zit er in: vier bollen Durable Cosy Fine garen, een haaknaald, steekmarkeerders, een stopnaald en een patronenboekje met het haakpatroon van de Malaga Tas. Kies uit de kleuren Oker, Blauw of Mintgroen. Je kunt de cursus ook bestellen zonder haakpakket. Je zorgt dan zelf voor de materialen.

HAAKPAKKET MALAGA TAS

Het complete haakpakket voor jouw haakcursus

Maak gebruik van de voordelige introductieaanbieding en bestel jouw haakpakket:
geen €67 maar voor slechts €57

“Onze haakcursus voor beginners bestaat uit zeven modules waarin je leert haken, handige videos met achtergrondinfomatie – zoals alles over garen, haaknaalden, etiketten lezen – en nog veel meer. Je hebt zes maanden toegang tot de cursus dus je kunt in je eigen tempo aan de slag!
– Karin, oprichter Gek op Haken

Vragen en antwoorden

Er zijn zeven modules met in totaal ruim drie uur video. Maar de meeste tijd gaan natuurlijk zitten in het oefenen met haken, dat doe je op je eigen tempo. Ga er vanuit dat je elke module wel een paar uur bezig bent om steken te oefenen en de tas te maken. Dus stel dat je elke week een module doet dan ben je in totaal zeven weken bezig.

Ja deze cursus is juist voor jou gemaakt. Je hoeft geen enkele ervaring te hebben. Marieke neemt je stap-voor-stap mee en legt alles heel rustig en makkelijk aan je uit.

Dat ligt er aan hoeveel ervaring je hebt. Vind je het soms nog moeilijk om een haakpatroon lezen? Vind je het lastig om nieuwe steken te leren? Blijf je regelmatig steken in je haakwerk, ook bij eenvoudige patronen? Als dat zo is heb je heel veel aan deze beginnerscursus. Je leert de basis van het haken, hoe je patronen moet lezen en heel veel handige tips over garen, maten haaknaalden, afmetingen en nog veel meer. Zo kun je met vertrouwen een nieuw project starten!

De cursus kost tijdens de introductie €57 (ipv €65) inclusief een compleet haakpakket met keuze uit drie kleuren: Oker, Blauw of Mintgroen. Wil je alleen de online cursus bestellen en heb je zelf al het materiaal? Dan kost de cursus zónder haakpakket €29 tijdens de introductie.

We bieden drie kleuren aan voor het maken van Malaga tas: Oker, Blauw of Mintgroen. Je kunt natuurlijk ook zelf garen in een andere kleur kopen mocht je dat willen.

Naast het haakpakket heb je alleen een schaartje nodig.

Als je het haakpakket niet mee besteld, zorg dan zelf voor de volgende materialen:
– Vier bollen Durable Cosy Fine
– Haaknaald 4,5 mm
– Een stopnaald
– Steekmarkeerders
– Schaartje

Verzending van het haakpakket naar Nederland kost €4,95 en naar België of Duitsland € 7,95. Dit wordt automatisch verrekend tijdens het bestellen.
Wanneer je alleen de online cursus bestelt betaal je uiteraard geen verzendkosten.

De haakcursus is gemaakt voor rechtshandige hakers. Ben je linkshandig en verwacht je ook met je linker hand te haken dan zou je alles in spiegelbeeld moeten nahaken. Dit is een heel stuk lastiger en wordt dus niet aangeraden.

Je hebt zes maanden toegang tot de online cursus. Je hebt dus alle tijd om in je eigen tempo de cursus te doorlopen.

Jazeker! Aan het eind van de cursus heb je de prachtige Malaga tas gemaakt, helemaal zelf! Natuurlijk ben je dan nog steeds een beginnende haker maar je hebt het zelfvertrouwen om nieuwe projecten op te pakken en weet hoe je haakpatronen moet lezen. En haken is leuk, je wordt vanzelf beter als je heel veel haakt.

Ja, natuurlijk kan dat! In de cursusomgeving zit een contactformulier dat je kan invullen met jouw vraag. Wij zullen je dan zo snel mogelijk terugmailen met een antwoord, zodat je weer lekker verder kunt.
Ook heeft Gek op Haken een gezellige Facebook groep, waar dagelijks leuke haakprojecten gedeeld worden en waar je ook je haakvragen kan stellen. Hier vind je de Facebook groep: https://www.facebook.com/groups/gekophakenfans

Het haakpakket is compleet met alles wat je nodig hebt om te starten met de cursus. Dit zit er in het pakket:
– Vier bollen Durable Cosy Fine
– Haaknaald 4,5 mm
– Een stopnaald
– Steekmarkeerders
– Schaartje
– Een boekje met het haakpatroon

Nee, de video’s zijn alleen in onze leeromgeving beschikbaar.

Gek op Haken heeft een gezellige Facebook groep, waar dagelijks leuke haakprojecten gedeeld worden en waar je ook je haakvragen kan stellen. Hier vind je de groep: https://www.facebook.com/groups/gekophakenfans

Het lidmaatschap van de haakclub Gek op Haken zit niet bij deze cursus. Natuurlijk zouden we het hartstikke leuk vinden als je lid wordt nadat je klaar bent met de cursus. Je kunt hier alles over ons lidmaatschap lezen.