Gemakkelijk leren haken met onze Haakcursus

Volg de stap-voor-stap videolessen met alle basistechnieken

Leer een nieuwe hobby en ervaar meer rust in je lijf en je hoofd

Aan het eind heb je een prachtige tas gehaakt! 😍

👉 Al meer dan 1000 haakcursussen verkocht! 🎉

“Deze cursus kwam als geroepen!”
★★★★★

“Aan het einde was ik echt trots.”
★★★★★

Haken leren is lastig

Zeg eens eerlijk: hoe vaak ben je er al aan begonnen?

Als je begint met haken haal je wel 20x de eerste steken uit: alles zit steeds schots en scheef!

En wat zijn al die tekentjes in het patroon? Het lijkt wel een vreemde puzzel… 🧩🤯

Vaste, halve vasten, stokjes. Geen idee wat het verschil is. En hoe weet je hoe zo’n steek moet?

Een haakpatroon lezen is stiekem best moeilijk als je dat voor het eerst doet. Al die onduidelijke filmpjes online helpen je ook niet echt.

En dan heb je nog al die verschillende soorten garens en haaknaalden…die zijn ook zo onoverzichtelijk.

Wat heb je nou echt nodig om te beginnen? 🤔🙋🏻‍♀️

Ik begrijp heel goed welke frustraties jij als beginnende haker meemaakt…daarom hebben we de perfecte haakcursus voor jou ontwikkeld!


Iedereen kan leren haken ❤️

Als je iets wil leren doe je dat het beste in jouw eigen tempo en stap-voor-stap. Met videolessen, gemaakt door een van de beste haaksters van Nederland (Marieke was docent, dat merk je meteen!).

Snap je iets niet? Je kunt je alles net zo vaak opnieuw bekijken als je wilt. Spoel even terug en kijk nog een keer, zet het beeld stil of vertraag het beeld. Hartstikke handig, zo leer je haken op de juiste manier.

In elke les wordt er een nieuw onderwerp uitgelegd zodat je alle geheimen van het haken leert: haakpatronen lezen, het juiste garen uitzoeken, de perfecte haaknaald kiezen. En natuurlijk alle basissteken en technieken die je nodig hebt om jouw eerste project te haken!

Haken is stress verlagend 🙏

Echt, handwerken zorgt voor dezelfde beleving als meditatie of yoga. Je verlaagt er je hartslag, bloeddruk en cortisolniveau mee. Maar los van de wetenschap, elke haker hoor je het zeggen: haken is een heerlijk ontspannend moment helemaal voor jou zelf!

Je kunt lekker je gedachten verzetten terwijl je ondertussen de mooiste dingen maakt. Heel veel mensen zeggen al hun stress kwijt te raken als ze gaan haken. Ontspannen door creatief bezig te zijn met als resultaat meer rust in je lijf en in je hoofd.

Begin met zelfvertrouwen aan iets nieuws 💪

Als je eenmaal goed hebt leren haken weet je hoe je die ene mooie sjaal kunt maken, of die prachtige amigurumi. Je kent de technieken, weet hoe een haakpatroon te lezen en snapt wat je nodig hebt.

Geloof me: de haakwereld ligt aan je voeten!

Zo ga je met vertrouwen aan jouw nieuwe hobby beginnen en ben je binnen de kortste tijd onderdeel van de grote community van haakfans. Je leert hoe je zelf iets creëert en hoe je trots kunt zijn op jouw werk!

Deze cursus kwam als geroepen!
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
Twee jaar geleden ben ik begonnen met haken, gewoon recht toe recht aan. Om mijn hoofd leeg te maken. Meestal maak ik granny squares, verder kom ik eigenlijk niet, gewoon omdat ik de geschreven patronen niet begrijp. De goede filmpjes van Marieke vertellen je alle basisbeginselen van het haken. Ook de verschillende haaknaalden, waar je op moet letten bij het kopen van katoen en nog veel meer weetjes, die ik niet wist. Leuk om iets te maken wat je kan gebruiken. Al met al is het een leuke cursus, alles kan meegeleverd worden, dus je kan zo aan de slag. Binnen een week heb je een leuke tas voor het strand!
Barbara van der Zanden
Bergen op Zoom
Aan het eind was ik echt trots
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
Wat een leuke en goede cursus! Aan het eind was ik echt trots dat mijn tas eruit zag zoals hij bedoeld was. Aangezien ik nog nooit gehaakt had, was ik zelf erg benieuwd of ik dit aan de hand van deze online cursus zou kunnen. En het is helemaal gelukt! In de video’s worden alle steken goed uitgelegd. En daarnaast nemen de video’s je stap voor stap mee, wat heel prettig is. Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe hobby of wil je het haken een keer uitproberen? Ik zou je deze cursus zeker aanraden. Ik vond het zelf erg ontspannend en het is ook zo leuk dat je aan het eind echt een bruikbare tas hebt! Als ik het kan, kan vast iedereen het!
Adelina van Gurp
Apeldoorn

“Ik ben Marieke en ik ga je leren hoe je moet haken. Als je klaar bent heb je deze prachtige Malaga Tas gehaakt! Bekijk mijn video voor alle informatie.” 👇

Wij zijn Gek op Haken, de grootste haakclub van Nederland en België


Karin richtte vijf jaar geleden Gek op Haken op omdat ze vond dat de haakwereld wel wat serieuzer genomen mocht worden.

Haar droom was één website waarop alleen maar leuke en duidelijke Nederlandstalige patronen te vinden zijn.

Maar ook een plek waar je de ontwerper vragen kunt stellen over een patroon – en waar je contact kunt hebben met andere gezellige haaksters.

Vanuit die gedachte is Gek op Haken opgericht. 🙏

Bij Gek op Haken willen we dat alle mensen die haken, nóg meer plezier kunnen beleven aan hun hobby. En dat gunnen we jou ook! 😘

Met ons team van ontwerpers maken we de beste haakpatronen voor beginners en gevorderden. In elk thema en met alle technieken die er zijn.

Omdat we haken toegankelijk willen maken voor iedereen hebben we heel veel patronen voor beginners en krijg je in onze community hulp als je vragen hebt.

Zo is onze haakclub al gegroeid naar meer dan 2700 leden en volgen nog eens tienduizenden Nederlandse en Belgische haakfans ons op Facebook, Instagram en lezen onze nieuwsbrieven.

Voor alle mensen die nog niet kunnen haken maar dat wel heel graag willen leren hebben we deze haakcursus voor beginners gemaakt. Het maakt ons echt trots om te zien dat mensen zo nóg meer plezier aan hun hobby beleven! 🤩

Dit maakt onze haakcursus zo uniek

 • Onze haakcursus is niet te vergelijken met losse video’s die je op internet kunt vinden. Vaak is de kwaliteit niet goed, is het geluid slecht en is het beeld te donker. Omdat we professionele opnameapparatuur gebruiken is het beeld en geluid perfect.
 • We hebben de cursus opgedeeld in logische, duidelijke lessen met voldoende ruimte om te oefenen. Zo kun jij zonder afgeleid te worden de lessen volgen in jouw eigen tempo.
 • Als je tijdens een les vragen hebt, kun je die stellen aan Marieke, de docent. Je krijgt dan ook van haar antwoord zodat je snel weer verder kunt haken.
 • Omdat je tijdens de cursus al meteen jouw eerste haakproject maakt, zie je direct resultaat van je inspanningen.
 • Met het complete haakpakket kun je direct van start, zonder dat je eerst zelf materialen moet gaan uitzoeken. Je hebt alles wat je nodig hebt om te leren haken.
 • Zo ontdek je hoe leuk het is om te haken. Je leert in deze uitgebreide videocursus de basissteken en technieken. Eerst ga je aan de slag met het haken van proeflapjes en is het vooral veel oefenen om alle steken te leren.
 • Zodra je het haken een beetje onder de knie krijgt, ga je beginnen met het haken van de Malaga Tas. Alles wordt stap-voor-stap uitgelegd en zo leer je steeds meer.
 • Aan het einde van de cursus heb je die prachtige tas gehaakt en ben je er klaar voor om vol vertrouwen met andere haakprojecten aan de slag te gaan!
 • Bonus: je ervaart meer rust in je lijf en hoofd door deze nieuwe fijne hobby!

Dit krijg je bij onze online cursus

 • Je leert van een van de beste haaksters van Nederland: Marieke Liefting
 • Met het haakpakket heb je alles wat je nodig hebt om te starten
 • Zeven modules met in totaal veertien lessen, in de handige online omgeving zie je precies waar je bent gebleven
 • Alle lessen kun je op jouw eigen tempo bekijken, pauzeren, terugspoelen en nogmaals doorlopen
 • Meer dan drie uur video met instructies, tips en uitleg over het haakpatroon
 • Volg de cursus op je telefoon, tablet of computer
 • Alles wat je moet weten over haaktechnieken, patronen, garen & accessoires
 • Zes maanden toegang tot de cursus, je hebt dus alle tijd om rustig te oefenen en te leren
 • Stel je vragen aan Marieke als je ergens niet uit komt of als je meer wil weten over een onderwerp
 • Aan het eind van de cursus heb je een prachtige tas gehaakt: jouw eerste haakproject is klaar! 🤩

Dit kun je na de cursus

 • Je kunt alle basissteken zelf haken
 • Je kan een haakpatroon lezen en weet je waar je op moet letten
 • Je weet het verschil tussen verschillende garens en haaknaalden
 • Je kan vol vertrouwen zelf met een ander haakpatroon aan de slag
 • Je kan eenvoudige haakpatronen haken en hebt zo altijd leuke cadeautjes in huis
 • Je ervaart meer rust in je lijf en hoofd door deze nieuwe fijne hobby

Kies nu jouw haakcursus

Een vergelijkbare cursus kost al snel €150 maar dat vinden we echt veel te veel. Meer dan €120 willen we er niet voor vragen maar ook geen €100 of €95.

Normaal vragen we voor de beginnerscursus haken €87.

Maar…vandaag krijg je het voor nóg minder! Als je nu bestelt krijg je de cursus met het haakpakket voor maar €67 🥳

Dat doen we niet zomaar. We vinden het belangrijk dat iedereen kan leren haken en willen we zoveel mogelijk mensen laten genieten van hun nieuwe hobby!

Let op

Let op: deze haakcursus is alleen voor rechtshandigen ontwikkeld. De uitleg en video’s zijn dus niet geschikt voor linkshandigen.

Haakcursus
met haakpakket
€ 67
Voor iedereen die altijd al heeft willen leren haken. Mét handig haakpakket, kies uit drie kleuren!
Haakcursus
zonder haakpakket
€ 39
Voor iedereen die altijd al heeft willen leren haken. Zonder haakpakket: je zorgt zelf voor je materiaal.

“Onze beginnerscursus haken is door het team achter de grootste haakwebsite van Nederland en België ontwikkeld. Wij zijn echte haakfans en zijn er van overtuigd dat ook jij kunt leren haken! Is het toch niet wat je zoekt en heb je het haakpakket nog niet gebruikt? Dan krijg je natuurlijk binnen 14 dagen je geld terug. Zonder vragen!”

Karin

Karin
oprichter Gek op Haken

Het perfecte haakpakket bij jouw cursus

Met het haakpakket voor de Malaga Tas begin je op de beste manier aan jouw haakcursus. Alles wat je nodig hebt zit er in: vier bollen Durable Cosy Fine garen, een haaknaald, steekmarkeerders, een stopnaald en een patronenboekje met het haakpatroon van de Malaga Tas. Kies uit de kleuren Oker, Blauw of Mintgroen. Je kunt de cursus ook bestellen zonder haakpakket. Je zorgt dan zelf voor de materialen.

HAAKPAKKET MALAGA TAS

Het complete haakpakket voor jouw haakcursus

Maak gebruik van de voordelige introductieaanbieding en bestel jouw haakpakket:
geen €87 maar voor slechts €67

Vragen en antwoorden

Er zijn zeven modules met in totaal ruim drie uur video. Maar de meeste tijd gaan natuurlijk zitten in het oefenen met haken, dat doe je op je eigen tempo. Ga er vanuit dat je elke module wel een paar uur bezig bent om steken te oefenen en de tas te maken. Dus stel dat je elke week een module doet dan ben je in totaal zeven weken bezig.

Ja deze cursus is juist voor jou gemaakt. Je hoeft geen enkele ervaring te hebben. Marieke neemt je stap-voor-stap mee en legt alles heel rustig en makkelijk aan je uit.

Dat ligt er aan hoeveel ervaring je hebt. Vind je het soms nog moeilijk om een haakpatroon lezen? Vind je het lastig om nieuwe steken te leren? Blijf je regelmatig steken in je haakwerk, ook bij eenvoudige patronen? Als dat zo is heb je heel veel aan deze beginnerscursus. Je leert de basis van het haken, hoe je patronen moet lezen en heel veel handige tips over garen, maten haaknaalden, afmetingen en nog veel meer. Zo kun je met vertrouwen een nieuw project starten!

De cursus kost tijdens de introductie €67 (ipv €87) inclusief een compleet haakpakket met keuze uit drie kleuren: Oker, Blauw of Mintgroen. Wil je alleen de online cursus bestellen en heb je zelf al het materiaal? Dan kost de cursus zónder haakpakket €39 (ipv €59) tijdens de introductie.

We bieden drie kleuren aan voor het maken van Malaga tas: Oker, Blauw of Mintgroen. Je kunt natuurlijk ook zelf garen in een andere kleur kopen mocht je dat willen.

Naast het haakpakket heb je alleen een schaartje nodig.

Als je het haakpakket niet mee besteld, zorg dan zelf voor de volgende materialen:
– Vier bollen Durable Cosy Fine
– Haaknaald 4,5 mm
– Een stopnaald
– Steekmarkeerders
– Schaartje

Verzending van het haakpakket naar Nederland kost €4,95 en naar België of Duitsland € 7,95. Dit wordt automatisch verrekend tijdens het bestellen.
Wanneer je alleen de online cursus bestelt betaal je uiteraard geen verzendkosten.

De haakcursus is gemaakt voor rechtshandige hakers. Ben je linkshandig en verwacht je ook met je linker hand te haken dan zou je alles in spiegelbeeld moeten nahaken. Dit is een heel stuk lastiger en wordt dus niet aangeraden.

Je hebt zes maanden toegang tot de online cursus. Je hebt dus alle tijd om in je eigen tempo de cursus te doorlopen.

Jazeker! Aan het eind van de cursus heb je de prachtige Malaga tas gemaakt, helemaal zelf! Natuurlijk ben je dan nog steeds een beginnende haker maar je hebt het zelfvertrouwen om nieuwe projecten op te pakken en weet hoe je haakpatronen moet lezen. En haken is leuk, je wordt vanzelf beter als je heel veel haakt.

Ja, natuurlijk kan dat! In de cursusomgeving zit een contactformulier dat je kan invullen met jouw vraag. Wij zullen je dan zo snel mogelijk terugmailen met een antwoord, zodat je weer lekker verder kunt.
Ook heeft Gek op Haken een gezellige Facebook groep, waar dagelijks leuke haakprojecten gedeeld worden en waar je ook je haakvragen kan stellen. Hier vind je de Facebook groep: https://www.facebook.com/groups/gekophakenfans

Het haakpakket is compleet met alles wat je nodig hebt om te starten met de cursus. Dit zit er in het pakket:
– Vier bollen Durable Cosy Fine
– Haaknaald 4,5 mm
– Een stopnaald
– Steekmarkeerders
– Een boekje met het haakpatroon

Nee, de video’s zijn alleen in onze leeromgeving beschikbaar.

Gek op Haken heeft een gezellige Facebook groep, waar dagelijks leuke haakprojecten gedeeld worden en waar je ook je haakvragen kan stellen. Hier vind je de groep: https://www.facebook.com/groups/gekophakenfans

Het lidmaatschap van de haakclub Gek op Haken zit niet bij deze cursus. Natuurlijk zouden we het hartstikke leuk vinden als je lid wordt nadat je klaar bent met de cursus. Je kunt hier alles over ons lidmaatschap lezen.